Tichete sociale pe suport electronic pentru elevii defavorizați din Pantelimon

Noul an școlar se apropie, iar acest lucru înseamnă, de cele mai multe ori, cheltuieli foarte mari pentru părinți. Cu atât mai grele și cu atât mai aspre se simt într-o familie cu venituri mici, atunci când părintele este pus în situația să aleagă între mâncare și rechizite, între medicamente și haine noi pentru școală, atunci când se gândește cum să mai facă rost de o pereche de încălțări de la prieteni sau vecini, ori de haine care deși nu sunt pe mărimea școlarului, îl liniștește cu veșnica vorbă: ”lasă că măcar ai ce pune pe tine”. Orice calcule face părintele, atunci când trage linie, socoteala îi dă cu minus. Sunt cazuri reale și în orașul nostru, de copii care vin în papuci de plastic în prima zi de școală pentru că nu au avut bani de încălțăminte, iar rechizitele nu și le-au pregătit dinainte, ci le vor lua pe parcurs, câte un caiet, câte un creion, etc.

Direcția de Asistență Socială Pantelimon, începând de astăzi, dă startul programului prin care acordă elevilor defavorizați tichete sociale pe suport electronic. Acest program face parte dintr-unul național SNSED, coform Ordonanței de Urgență nr. 133/2020.

Este un program special prin care micuții din familii defavorizate pot primi un tichet de 500 de lei cu care să își poată cumpăra haine noi și rechizite pentru noul an școlar.

Un început egal cu ceilalți colegi de clasă, o măsură atât de necesară prin care se poate combate discriminarea și se promovează și susține egalitatea șanselor.
Copiii care pot beneficia de acest ajutor sunt cei din următoarele categorii:

  1. copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar;
  2. copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat primar;
  3. copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat gimnazial.

Potrivit prevederilor ordonanței mai sus menționate :

copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preşcolar – sunt copii preşcolari înscrişi în învăţământul de stat care îndeplinesc condiţiile pentru obţinerea sprijinului educaţional acordat copiilor din familii defavorizate conform Legii nr. 248/2015 privind stimularea participării în învăţământul preşcolar a copiilor provenind din familii defavorizate, cu modificările şi completările ulterioare, respectiv care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit lunar pe membru de familie este de până la de două ori nivelul venitului minim garantat pentru o persoană singură, prevăzut de Legea nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările şi completările ulterioare, adică cel mult 284 de lei .
DESCĂRCAȚI DE AICI Declarația pe prorpia răspundere
a părinților/ reprezentanților legali/tutorelui copiilor cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat preșcolar.

iar copiii cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat primar/gimnazial – sunt copiii înscrişi în învăţământul de stat, primar şi gimnazial, care îndeplinesc criteriile de venit stabilite în Programul naţional de rechizite şcolare, conform Ordonanţei Guvernului nr. 33/2001 privind acordarea de rechizite şcolare în anul şcolar 2001-2002, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 126/2002, respectiv care sunt în întreţinerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a fiecărui an, este de maximum 50% din salariul de bază minim brut pe ţară, adică cel mult 1115 lei.

 DESCĂRCAȚI DE AICI Declarația pe prorpia răspundere a părinților/ reprezentanților legali/tutorelui copiilor cei mai dezavantajaţi din învăţământul de stat primar și gimnazial.

Declarațiile se depun la:

  • Gradinita nr. 1 Pantelimon: Bd. Biruinței nr.36
  • Școala Gimnaziala nr 1 Pantelimon: Mioritei 24A
  • Direcția de Asistență Socială Pantelimon: Bd. Biruinței 48-50, de luni până joi între orele: 9:00-16:00 sau vinerea 9:00-14:00.

Data limită până la care se pot depune declarațiile: 7 septembrie 2020.

 

Trimite

 
Sari la conținut