În atenția cetățenilor orașului PANTELIMON

În contextul social actual privind prioritatea absolută de prevenire a răspândirii infecției cu CoVid – 19, familiile cu adulți și copii cu dizabilități trebuie să știe următoarele informații:

Serviciul de Evaluare Complexă a Copilului cu Dizabilități:

  • Certificatele de încadrare a copilului într-un grad de handicap, eliberate de comisia pentru protecția copilului, a căror valabilitate expiră în perioada de urgență declarată, își prelungesc valabilitatea până la încetarea stării de urgență;
  • Documentele pentru evaluarea/reevaluarea copilului, în scopul încadrării într-un grad de handicap, se pot transmite prin intermediul e-mail-ului la : sec_copii_if@protectiacopilului.ro. Acolo unde NU este posibil acest lucru, documentele se pot trimite de beneficiari prin alte metode, precum Poșta Română sau servicii de curierat, cu confirmare de primire. Precizăm că documentele se pot transmite numai dacă există și anchetă socială efectuată de către D.A.S. Pantelimon.
  • Eliberarea certificatelor de handicap către beneficiari se va face prin intermediul adresei de email sau, acolo unde nu este posibil acest lucru, prin alte modalități aflate la îndemâna beneficiarului și care implică menținerea distanței sociale, precum Poșta Română, cu confirmare de primire.

De asemenea, Serviciul Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap își va adapta activitatea în această perioadă, astfel:

  • Certificatele de încadrare în grad de handicap revizuibile, care expiră în perioada de urgență, își prelungesc termenul de valabilitate până la încetarea stării de urgență.
  • Pentru evaluarea / reevaluarea persoanei adulte, cererea, însoțită de documentele solicitate pentru încadrarea în grad de handicap se va depune astfel:
    online la adresa sec_adulti_if@protectiacopilului.ro
    – prin poștă sau servicii de curierat la adresa – D.G.A.S.P.C.Ilfov, oras Voluntari, B-dul Voluntari, nr.94-96, judetul Ilfov cu mențiunea – pentru Serviciul Evaluare Complexă Persoane Adulte cu Handicap, cu confirmare de primire! Precizăm că documentele se pot transmite numai dacă există și anchetă socială efectuată de către D.A.S. Pantelimon.
  • Eliberarea certificatelor de handicap către beneficiari se va face prin intermediul Poștei Române, cu confirmare de primire!

Direcția de Asistență Socială Pantelimon nu efectuează anchete sociale la domiciliu pe perioada stării de urgență decretată, dar imediat ce aceasta va fi anulată va relua toate activitățile de teren, propunându-și ca în termenul cel mai scurt posibil (maxim 2 săptămâni) să fie efectuate și puse la dispoziția solicitanților.

Asigurăm cetățenii că în toată această perioadă, personalul de specialitate DAS va menține legătura cu familiile copiilor și adulților cu dizabilități, prin mijloace de comunicare adaptate fiecărei categorii de beneficiari, în scopul clarificării cu privire la prelungirea, reevaluarea sau obținerea pentru prima dată a certificatelor de handicap și drepturilor aferente, precum și a procedurilor aplicabile în contextul actual!

Pentru orice informație Direcția de Asistență Socială oraș Pantelimon, Serviciul Protectia Persoanelor cu Handicap vă stă la dispoziție la următoarele date de contact:

Tel : 0754.068.850

e-mail : persoanecuhandicap@das-pantelimon.ro

Trimite

 
Sari la conținut