Ajută un copil să aibă șansa să meargă la școală!

Fiecare început de an școlar înseamnă o șansă pentru copii să mai adauge o cărămidă în clădirea unei educații bune, a unei educații care îi va face să își depășească nivelul și condiția și care le va oferi o cu totul altă perspectivă asupra lumii care îi înconjoară.

Însă fiecare început de an școlar reprezintă și o presiune financiară uriașă pentru părinți, în special pentru cei care provin din medii defavorizate, cu venituri minime și care se luptă în fiecare zi să pună mâncare pe masă. Produsele precum îmbrăcămintea nouă, încălțămintea de școală, ghiozdanul și rechizitele sunt imposibil de cumpărat: îmbrăcămintea vine deseori de la frații mai mari, ori chiar de la părinți, este uzată și nu are mărimea potrivită. Legat de încălțăminte, nu ar fi primul an în care micuții trebuie să mearga în papuci în prima zi de școală, neavând altceva de încălțat. Părinții abia dacă le pot cumpăra câteva rechizite, să aibă în primele săptămâni. Un caiet este folosit la mai multe materii, pentru că bani de altul nu sunt.  În asemenea condiții, este ușor de înțeles de ce copiii din medii defavorizate sunt primii care abandonează școala, care nu mai vor să vină la cursuri și care se simt discriminați și rușinați.

Noi suntem aici să le oferim un start egal cu ceilalți copii. Considerăm că niciun copil nu trebuie să rămână în urmă, trebuie să i se ofere poziție de egalitate cu toți ceilalți colegi de clasă și de școală. De aceea am repornit campania de strângere a rechizitelor ”Educația este bogăția copiilor sărmani”.

Asociația EPCA și Gal Construct au aflat de campania noastră și ne-au sărit în ajutor,  aducându-ne la sediu ghiozdane complet echipate pentru micuții din orașul nostru.

Campania este încă în derulare, nu dorim să ne oprim, ci să ne asigurăm că toți copiii au ceea ce le trebuie pentru începutul anului școlar!

Așteptăm cu drag la sediul nostru orice persoană care dorește să participe la echiparea pentru școală a copiilor defavorizați din Pantelimon!

Suntem aici pentru șansa ta!

 

Trimite

 
Sari la conținut