Raport de activitate DAS Pantelimon

După doi ani de când Serviciul de Asistență Socială a devenit Direcția de Asistență Soicală Pantelimon, am reușit să îmbunătățim o mare parte din atribuțiile noastre cu ajutorul noii echipe de tineri, dornici de muncă și empatici cu toate cazurile care ne-au trecut pragul.

Datorită campaniilor umanitare create, am reușit să ajutăm mai multe familii aflate în situații dificile, dar în același timp am reușit să creăm și o comunitate unită, gata să ofere ajutor de câte ori a fost nevoie, atât pentru copiii cât și pentru bătrânii necăjiți ai orașului nostru.

După cum știm cu toții, birocrația în țara noastră nu este cea mai performantă, însă am reușit în aceste 24 de luni să reducem semnificativ numărul zilelor pentru soluționarea dosarelor și cererilor sociale, aflate în competența noastră. Astfel, timpul de răspuns s-a înjumătățit făță de cel legal admis.

În acest moment, în orașul Pantelimon, 0,05% raportat la totalul populației orașului, beneficiază de ajutor social. Am reușit să ajungem la această cifră datorită bursei locurilor de muncă, iar cei care îndeplinesc toate condițiile pentru a lucra, au beneficiat de ajutorul DAS în găsirea unui loc de muncă.

Ajutăm și consiliem persoane care sunt dornice să lucreze, prin organizarea bursei locurilor de muncă, disponibilă la sediul nostru.  Credem că ajutorul și consilierea pe care le oferim în găsirea unui loc de muncă este mult mai important decât sprijinul primit din ajutoare sociale.  Un loc de muncă poate avea mult mai multe avantaje precum: asigurarea medicală, cartea de muncă, salariul decent și stabilitate socială și financiară.

Ne-am implicat și am susținut toate campaniile medicale din orașul Pantelimon.
Cu ajutorul donatorilor din localitate, campania ”Donează sânge pentru a da o șansă la viață” s-a încheiat cu succes, cu peste 80 de înscrieri de donare.  Astfel, pentru Centrul de Transfuzie Sanguină București, orașul Pantelimon a devenit un ”donator” important.

Într-o altă campanie, am reușit să mobilizăm 1000 de copii din Școala Pantelimon pentru o lecție gratuită de igienă orală. Copiii au înțeles importanța igienei orale și au fost bucuroși de darurile primite de cei de la Asociația Crucea Roșie.

Alături de APAH România (Asociația Pacienților cu Afecțiuni Hepatice) am reuști să oferim testare gratuită pentru 90 de persoane din orașul nostru, pentru depistarea virusului hepatic.

Peste 100 de oameni au luat parte la Caravana medicală gratuită organizată de DAS în parteneriat cu Patriarhia Română și Ministerul Sănătății. Cetățenii orașului nostru au avut posibilitatea de a primi consultații gratuite la 8 specializări medicale principale. Au beneficiat de aceste consultații: persoanele neasigurate medical, persoanele fără loc de muncă, persoanele cu vârstă înaintată și cazurile sociale.

25 de copii din orașul nostru au beneficiat de tratament stomatologic gratuit, printr-o altă campanie realizată de DAS cu sprijinul unei societăți comerciale private.

Tot pentru copiii din orașul nostru derulăm pe tot parcursul anului, în parteneriat cu Asociația Noi Orizonturi – Familia, o campanie prin care ei pot beneficia de consultație și tratament oftalmologic gratuit pentru corectarea afecțiunilor de strabism și canal lacrimal înfundat. In cadrul acestei campanii 10 copii au beneficiat de consultatie gratuita, dintre care 1 copil a fost operat , unul urmeaza sa fie operat in cursul lunii iulie iar 8 copii au primit ochelari sau lentile gratuite.

Am încercat să marcăm fiecare sărbătoare importantă, precum cele de Crăciun, Paște, Ziua Copilului prin ateliere realizate cu ajutorul colegilor noștri, în care toți copiii proveniți din familii defavorizate, au avut posibilitatea să primească un cadou și să ia parte la un atelier de lucru specific sărbătorii. Cu ajutorul sponsorilor locali, am reușit ca aceste întâlniri să le aducă bucurie copiilor. In total un numar de 100 de copii au participat la divers ateliere tematice.

In cadrul Campaniei „ Educatia este bogatia copiilor sarmani” au fost ajutati un numar de 40 de copii. Acestia au beneficiat de ghiozdane pline cu rechizite inainte de inceperea anului scolar.

Deja avem o tradiție în campaniile susținute de Direcție cu ajutorul oamenilor din comunitate și nu numai. ”Borcanul cu fapte bune”, campanie derulată în apropierea sărbătorii Crăciunului, a strâns zeci de donații pentru 50 de persoane din  familiile aflate în dificultate și în special pentru copii.

Prin campania ”Dăruiește zâmbete de Paște”, iepurașul a venit și în familiile nevoiașe din comunitatea noastră. Cu ajutorul donatorilor am reușit să strângem pentru un numar de 31 de familii, (in cursul anului 2018)  respectiv 45 de familii – 95 de persoane (in cursul anului curent), alimente neperisabile, hăinuțe și jucării, pentru a le face sărbătorile mai ușoare celor aflați în necaz.

”Să ne ajutăm seniorii” este o campanie dedicată vârstnicilor din orașul Pantelimon, cu venituri mici sau grav bolnavi. Simplul fapt că asistenții noștri i-au vizitat, au stat cu ei de vorbă și le-au împărțit donațiile, a însemnat foarte mult pentru ei. Astfel au fost ajutate un numar de 32 de familii.

După doi ani în această formulă, Direcția de Asistență Socială își propune să fie un sprijin pentru toți cetățenii care au nevoie de o mână de ajutor.

Direcția de Asistență Socială este aici pentru șansa oamenilor din orașul Pantelimon.

Este posibil ca imaginea să conţină: text

Trimite

 
Sari la conținut